Politika

Odbornici će sutra raspravljati racionalno i efikasno?

Dnevni red sutrašnje sednice obuhvata 38 tačaka o kojima će raspravljati odbornici grada. Pored mnogobrojnih izveštaja o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova u minuloj godini na dnevnom redu naćiće se i odluke koje su prethodnih nedelja “prošle” Gradsko veće.

Na sutrašnjoj sednci pred gradskim odbornicima biće razmatrana odluka Gradskog veća da se izmeni i dopuni Generalni urbanistički plan, kojim se uređuje Lozni kalem i daje hetar zemlje Imleku za proširenje proizvodnje.

Raspravljaće se takođe o davanju saglasnosti na produžetak roka fabrici Džonson elektrik da do aprila 2017. godine završi proširenje i dodatno zaposli 2400 radnika.

Biće reči i o izmenama planova generalne regulacije na teritoriji Niške Banje i Palilule, zbog kako je već rečeno širenje namena radnih zona koje već postoje, kako bi odgovarale većem broju investitora.

Po svemu sudeći biće interesantna tačka broj 6, koja predviđa razmatranje i odlučivanje o predlogu odluke o izmeni odluke o zaduživanju Grada Niša.

Ništa manje bitna nije ni tačka pod rednim brojem 13 koja predviđa razmatranje i odlučivanje o predlogu odluke o izmenama odluke o naknadama odbornika, članova radnih tela i odborničkih grupa u Skupštini Grada.

Među zadnjim tačkama predviđena je i ona u kojoj će se razmatrati imenovanje glavnog urbaniste grada.

Rade Rajković

“Ja se nadam da ćemo preći svih 38 tačaka sutra i da će rasprava među odbornicima teći u fer i demokratskom duhu. Siguran sam bićemo racionalni i efikasni”, rekao je za Niške Vesti Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada Niša.

On dodaje da je Skupština Grada partner Gradonačelniku i Gradskom veći i da neće biti odugovlačenja.

“Postoji jaka kopča između izvršne i zakonodavne vlasti i nećemo dozvoliti da se nagomilavaju tačke u zakonodavnoj vlasti i Skupštini Grada. Kako materijali dolaze sa Gradskog veća mi brzo reagujemo u skladu sa zakonom”, rekao je Rajković za naš portal.

Sutrašnja sednica zakazana je neobično rano u 8 sati, kako je do sada bila praksa, građanski predstavnici na sednice su uglavnom pozivani od 9 sati, ali skoro nikada sednica nije počela u zakazano vreme zbog kašnjenja u dolasku odbornika.

Prenos Skupštine Grada biće emitovan na NTV.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com