Kultura

Izložba “EU i Srbija” u Tvrđavi

Izložba fotografija “EU i Srbija: 15 godina partnerstva”, koja je deo obeležavanja godišnjice razvojne pomoći Evropske unije Srbiji, otvorena je u Nišu.
Postavljena je na panoima u niškoj Tvrđavi, a Nišlije i posetioci Nisville festivala je mogu posetiti narednih sedam dana.

Na ukupno 42 fotografije predstavljeni su rezultati zajedničkih projekata koji pomažu Srbiji da sprovede potrebne reforme, postane punopravna članica EU i da unapredi standard građana Srbije. Projekti su sprovođeni u svim oblastima i svim regionima, kažu organizatori.

Od 2001. godine, Srbija je dobila više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova EU. Veliki broj projekata sproveden je i na jugu Srbije, najčešće kroz aktivnosti Evropskog PROGRES- a, koji uz finansijsku podršku EU i Vlade Švajcarske podržava razvoj 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu zemlje.

13950895 839978026134188 1311030972 o

Ista izložba je već bila organizovana u Beogradu i Novom Sadu, a sada je postavljena u niškoj Tvrđavi, uz uz Youth Stage, koji je 2014. godine nastao kroz jedan od uspešnih EU projekata „Jazz – multikulturalni izraz“ Nisville Fondacije.

Organizatori izložbe su: Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info centar Beograd, EU info kutak Niš u saradnji sa razvojnim programom Evropski PROGRES.

Izložba ,,EU i Srbija: 15 godina partnerstva’’ u Nišu traje do 15. avgusta, a 12. avgusta će je posetiti zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Oskar Benedikt.

.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com