Društvo

Osuđenici “šminkaju” obalu

Nakon pisanja Niških Vesti danas je organizovana velika akcija čišćenja niškog keja kod amfiteatra na Nišavi, u kojoj su  pritvorenici niškog Kazneno-popravnog zavoda pomagali radnicima JKP “Mediana”.

Dvadeset pritvorenih lica kao i 25 radnika komunalnog preduzeća čistili su danas kej kod spomenika Šabanu Bajramoviću. Narednih dana biće očišćen niški kej sve do Tržnog centra Roda.

Do sada su zatvorenici učestvovali u nekoliko velikih akcija ovog tipa, najveća 2014. godine.

“Dvadeset osuđenih lica su se dobrovoljno javili da učestvuju u ovoj akciji, ovi ljudi imaju poluotvoreni tretman gde već u okviru pogodnosti imaju izlazak iz zavoda. Ova akcija je bitna za njihovu resocijalizaciju i povratak u društvo”, kaže Dejan Panić, načelnik službe za obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

U narednih petaestak dana na desetine hiljada turista očekujemo da dođu u naš grad, želja mi je da se ovo stanje popravi i kej izgleda lepo, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Očigledno da redovne aktivnosti na održavanju ovog dela ne mogu da urode plodom, pa čak uz angažovanje osuđenika KPZ-a, ovde pokušavamo da promenimo sliku i da ovaj deo grada mnogo bolje”, rekao je on.

13956945 10202006508360402 403957981 n

“Ovu akciju nastavljamo, potez od bivšeg Grčkog konzulata do Tržnog centra “Roda” biće očišćen za dva dana kompletno”, kaže Bratislav Vučković, generalni direktor JKP “Mediana”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com