Kultura

MOZAIK nastupio u Ribarskoj banji

Rekreativna grupa folklornog ansambla “Mozaik” iz Niša juče je u Ribarskoj banji, zajedno sa Narodnim orkestrom, održala celovečernji koncert . Koncert je održan pred prepunom Kongresnom salom banje.

Rekreativnu grupu ansambla “Mozaik” čine žene, a folklorom se bave zato što vole srpske narodne igre i pesme. U celovečernjem nastupu koji ansambl u Ribarskoj banji organizuje već treću godinu, pomagao im je Narodni orkestar pod rukovodstvom Milana Nikodijevića.

Neki od banjskih gostiju prepoznali su nas sa ranijih koncerata, a neki su rekli da su datum dolaska u Ribarsku banju odredili prema našem gostovanju, da bi mogli da uživaju u igri i pesmi, rekao je direktor “Mozaika”, Marjan Zdravković.mozaik r.banja

Na repertoaru su bile igre i pesme iz cele Srbije i Makedonije, a nakon koncerta Zdravković je podelio prikladne poklone publici.

Putujući po Srbiji, ovaj folklorni ansambl ne samo da igrom i pesmom neguje srpsku tradiciju, nego i svako gostovanje iskoristi da svoje članova upozna sa znamenitostima kraja u kome gostuje. Ovoga puta obišli su manastire “Sveti Roman” i “Đunis”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com