Sport

Ples u plavom na Čairu

*Nišlije odigrale gotovo beskprekornu utakmicu i ubedljivo porazile Beograđane *Mrkić dvostruki strelac, Stojanović dvostruki asistent, Arsić postigao evrogol

Fenomenalno izdanje Radničkog, ubedljiva pobeda nad Radom od 3:0 i više nego zaslužene ovacije Nišlijama obeležile su uvodnu utakmicu trećeg kola Superlige. Niški tim odigrao je gotovo besprekornu utakmicu i u svemu je porazio Beograđane, a ono što možda najviše raduje, jer fudbal se, priznaćete, ipak igra za golove, je sjajna realizacija „Reala sa Nišave“.

Trener Nišlija Milan Rastavac je, u odnosnu na prošli meč sa Spartakom, izvršio samo jednu izmenu, ali na terenu Radnički je izgledao bitno drugačije. Kapiten Aleksandar Jovanović igrao je desnog beka, Miloš Petrović je zauzeo svoje „staro“ mesto štopera, Andreja Apostolović je sa desne prešao na levu stranu, a Pavkov je počeo u špicu, umesto Mrkića, koji je sada delovao sa desnog boka. Činilo se da je takav raspored potpuno iznenadio goste, jer je Radnički odigrao fantastično poluvreme (utakmicu).

Utakmica je već od starta bila veoma uzbudljiva, oba tima su bez pardona krenula u borbu, nije bilo onog uobičajenog „početničkog ispitivanja snaga“. U takvoj igri otvorenog garda, Radnički je pripretio šutem Stojanovića sa 25 metara, a Rad se revanširao volej udarcem Ivice Jovanovića, posle prekida, koji je završio dva metra pored leve stative gola Konovalova.

radnicki 250

I onda, na isteku 15. minuta, Radnički je poveo! Arsić je na polovini gostiju oduzeo loptu Veselinoviću, ostavio je Stojanoviću, koji je pravovremeno i filigranski uposlio Mrkića na desnoj strani. A Mali Mrka je sve uradio savršeno. Primio je, krenuo korak-dva u desno, a onda sa 10-12 metara, iskosa, uputio rezantan udarac u sam donji desni ugao Filipovićevog gola-1:0.3-usp

Još se igrači Rada nisu povratili od šoka, a šest minuta kasnije, usledio je novi. Lazar Arsić je povukao loptu sa sredine terena gostiju, proigrao Pavkova, koji mu je odmah vratio, a igrač koji je stigao kao pojačanje iz Radnika namestio je na levicu i onda, sa oko 25 metara, uputio strahovitu parabolu ka Filipovićevom golu. Lopta je, ispaljena kao tane, „propala“ ispod prečke i zakopcala se u mreži, a parada bivšeg golmana Radničkog samo je još više ulepšala pogodak-2:0.

Nakon toga meč se malo umirio, Radnički je zaigrao opreznije, a na isteku 33. minuta, Rad je imao odličnu priliku. Posle centaršuta sa leve strane, Miloš Petrović je glavom odbio loptu, ona je došla do Veselinovića, koji je primirio i uputio odličan udarac sa ivice šesnaesterca. Na sreću Nišlija, lopta je samo „očešala“ prečku i otišla u golaut.

Inicijativa „građevinara“ u finišu poluvremena otvarala je više prostora Nišlijama, pa je u samom finišu Radnički još jednom pripretio preko Arsića, ali je na odmoru ipak bilo više nego povoljnih 2:0 za Nišlije. I drugo poluvreme počelo je šansom Radničkog. Apostolović se izborio na levoj strani, centrirao, a Mrkić je šutirao preko gola u situaciji koja je obećavala. Sličnu situaciju videli smo i u 54. minutu, ponovo je Apostolović centrirao, Mrkić šutirao, ali je lopta poslata pod prečku pogodila Pavkova, koji nije stigao da se sagne na dva metra od gola.

Usledila je odlična prilika za Rad. Posle kornera, Maraš je glavom uputio loptu u peterac, a na dva metra od gola Ivica Jovanović je pogodio-stativu. Igrao se 58. minut utakmice. 3-0
Tempo je potom malo opao, a onda je u 70. minutu Stojanović doktorski pronašao mladog Aleksu Jovanovića, koji je par minuta pre toga zamenio povređenog Apostolovića. No, 17-godišnji fudbaler nije najbolje šutirao iz šanse koja je mogla da rezultira promenom na semaforu. Potom se, u dva navrata, sjajnim intervencijama istakao Konovalov. Najpre, posle „slobodnjaka“ Drinčića, a onda i oštrog šuta Mladenovića sa 15 metara.

Tačku na utakmicu stavio je Marko Mrkić u 83. minutu. Akcija Nišlija počela je tako što je Mrka oduzeo loptu, potom su Krstić i Aleksa Jovanović kombinovali na 30 metara od gola, loptu je dobio Saša Stojanović, koji je sjajno proigrao Mrkića, ovaj je vešto izbegao ofsajd zamku i poslao loptu u suprotan ugao Filipovićevog gola-3:0. U samom finišu, po jedna dobra šansa za oba tima. Arsić je u 90. minutu izveo slobodnjak, milimetri su ga delili od drugog gola, a u zaustavnom vremenu, Stanojević je rezantnim šutem uzdrmao stativu. Na kraju, u odličnoj utakmici: Radnički-Rad 3:0.

radnicki 01

Rastavac: Pobeda za podstrek!

Trener Rada Aleksandar Janjić ovako je video meč:

Čestitam na zasluženoj pobedi, iskoristili svoje šanse. Mi smo u pojedinim delovima igrali veoma slabo, imali smo neke šanse, ali nismo uspeli da iskoristimo. Pokušali smo u drugom poluvremenu da učinimo nešto više, ali nismo bili dovoljno kvalitetni. Idemo dalje, probaćemo da u narednim utakmicama počnemo i da osvajamo bodove-rekao je šef struke Rada.

Njegov kolega sa klupe Radničkog bio je veoma zadovoljan:

Vrlo značajna pobeda, jer smo nastavili niz dobrih rezultata na našem terenu još iz prošle sezone. Ova tri boda su i veliki podstrek za nastavak sezone, jer nam omogućuju da bez većeg pritiska dočekujemo naredne izazove. Imali smo i sreće, jer Rad nije uspeo da iskoristi neke svoje šanse. Zadovoljan sam zalaganjem i borbenošću igrača raduje me što možemo još da napredujemo-rekao je trener Nišlija Milan Rastavac.

RADNIČKI NIŠ : RAD 3:0 (2:0)

Niš, 5. avgusta. Stadion Čair.
Gledalaca: 3000.
Sudija: Milorad Mažić (Vrbas). Strelci: -Mrkić 15. -2:0 Arsić 21. -3:0 Mrkić 83.
Žuti kartoni: Đenić, Ljubinković, Obradović, Jovanović, Stanojević (Rad).

RADNIČKI: Konovalov, Aleksandar Jovanović, Bulatović, Petrović, Stanković, Popara (od 54. Krstić ), Arsić, Mrkić, Stojanović, Apostolović (od 62. Aleksa Jovanović), Pavkov (od 86. Dušan Živković).

RAD: Filipović, P.Jovanović, Maraš, Ljubinković, Obradović (od 67. Drinčić), Đenić, I.Jovanović (od 59. Mladenović ), Bates, Lutovac, Veselinović (od 84. Dabić), Stanojević.

http://www.youtube.com/watch?v=-rP0NSAsfAI

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com