Društvo

“LIDL” stigao u Niš

Prvog dana avgusta počela je izgradnja zgrade u kojoj će biti smešten šoping centar trgovinskog lanca “LIDL”. Trenutno se vrši nivelacija terena uz zemljane radove. Objekat se gradi na uglu dva bulevara Vizantijskog i Medijana uz Nišavu. Rok za završetak radova je kraj januara naredne godine, potvrdio je za Niške Vesti gradski većnik Mihajlo Zdravković.

“Prvog avgusta počela je izgradnja šoping centra trgovinskog lanca “LIDL”. Nivelacija terena uz zemljane radove je u toku. Objekat se gradi na uglu Vizantijskog i Bulevara Medijana uz Nišavu. Rok za završetak radova je 31. januar naredne godine”, rekao je za Niške Vesti Mihajlo Zdravković, gradski većnik zadužen za privredu.

Hektar zemljišta na kome se danas gradi, jednim delom bio je gradski.

Zemljište na kome se gradi ovaj centar investitor je kupio sam. Parcela je oko hektar od čega su oko 0,4 hektara kupili od Grada a ostatak od privatnih lica”, rekao je Zdravković.

Investicija je vredna blizu 300 miliona dinara.

“Novi objekat Lidla je oko 3 100 metara kvadratnih a vrednost ove investicije je blizu 300 miliona dinara”, potvrdio je za Niške Vesti gradski većnik Mihajlo Zdravković.

13883895 10201987717690647 874184368 n

Foto: Niške Vesti

“Prvog avgusta otpočela je izgradnja Lidl prodavnice u Nišu. U pitanju je savremeni diskont koji se gradi prema Lidlovom najnovijem konceptu za uređenje prodavnica sa ciljem da i u Nišu omogućimo brzu kupovinu kvalitetnih proizvoda po najpovoljnijim cenama. U toku je izgradnja nekoliko Lidl prodavnica u više gradova Srbije, kako bi se tokom 2018. godine istovremeno otvorili za potrošače”, kažu u kompaniji Lidl Srbije.

LIDL savremeni diskont

Foto: Ovako će izgledati niški objekat (Lidl savremeni diskont)

Počeci Lidla su davne 1930. godinu, kada se Jozef Švarc, otac sadašnjeg vlasnika Ditera Švarca pridružio kompaniji Südfrüchte Großhandlung (srp. Zudfruhte Groshandlung).

Kompanija je 1935. godine preimenovana u Lidl & Schwarz – prodaja na veliko. Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludwigshafen (srp. Ludvigshaven) – Mundenheim (srp. Mundenhajm) i u početku je zapošljavala 3 osobe.

Krajem osamdesetih godina postojalo je već preko 600 prodavnica samo na području tadašnje zapadne Nemačke. Veliko novo tržište otvara se 1989. godine padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočnu Nemačku.

Početkom devedesetih godina otvorene su prve prodavnice van granica Nemačke.

Lidl je jedan od najuspešnijih trgovinskih lanaca prehrambenim proizvodima u Evropi. Ovo potvrđuje i činjenica da je Lidl u Evropi zastupljen sa oko 10.000 prodajnih objekata, svake godine nastavlja se snažan trend ekspanzije, piše na zvaničnom sajtu ove kompanije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com