Kultura

Misija EU u Srbiji podržala Nišvil

Podrška Misije EU je od presudnog značaja za opstanak bine za mlade, „Youth stage“ koji je pokrenut pre tri godine zahvaljujući EU, a u sklopu realizacije projekta Nišvila „Јаzz – Multikulturalni izraz“. U programu na ovoj bini nastupiće dvadesetak bendova.

U Tvrđavi će na bini za mlade nastupiti poljski sastavi „Stanislav Slovinski Quintet” i “Quindipendance”, dva prvoplasirana sastava sa poslednjeg Internacionalnog takmičenja mladih džez bendova “Jazz juniors” koje se već godinama svakog decembra održava u Krakovu u Poljskoj.

Uz sastave iz Srbije, na Youth bini će nastupiće i sastav “Ethno trip” iz Slovenije, “Update” iz Bugarske, “Duško Šobat Group” iz Banjaluke, kao i četrdesetak dece iz nekoliko gradova Srbije, koji su okupljeni oko projekta „El Sistem“ (muzičko obrazovanje dece iz ugroženih društvenih grupa).

Nišvil će ove godine posetiti i zamenik šefa misije EU u Srbiji Oskar Benedikt, koji će obići ovu binu i najaviti nastup “El Sistema”, a istog dana i zvanično otvoriti izložbu na otvorenom “15 godina partnerstva – Srbija i EU” .15 godina partnerstva Srbija i EU 1

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com