Kultura

Koncert MOZAIKA u Sokobanji (VIDEO)

Na poziv organizatora KUD “Dušan Jović” iz Resnika kod Sokobanje, ansambl narodnih igara i pesama “Mozaik” iz Niša proteklog vikenda održao je koncert u Sokobanji. “Posetioci banje bili su oduševljeni nasim mališanima”, rekao je Marjan Zdravković, predsednik ovog društva.

Uvek kada dobijemo poziv za neki koncert, iskoristimo ceo dan da bi obišli sve znamenitosti kraja u kome gostujemo.Tako smo i ovog puta obišli sva značajna mesta u Sokobanji, a članovi ansambla su oduševljeni svime što su videli”, rekao je Niškim Vestima Zdravković.

Dok su bili u popodnevnoj šetnji, članovi ansambla su na ulici videli deku koji svira stari instrument gajde.

Pridružili smo se i nasred šetalista odigrali kolo. Posetioci Sokobanje su bili oduševljeni mališanima iz “Mozaika”, a mi smo ih pozvali na koncert.Te večeri je amfiteatar bio pun publike, a mi presrećni smo jer su se odazvali ljudi koji poštuju tradiciju, ”rekao je Zdravković.Mozaik

Narednog vikenda “Mozaik” će nastupiti u Ribarskoj banji, a na ovo gostovanje ide Rekreativna grupa.19. avgusta najavljuju i celovečernji koncert na nišavskom Amfiteatru na keju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com