Hronika

Vrebao decu u parku? Hrabra policajka sprečila moguću tragediju?

“Hrabra, odvažna, predana poslu koji radi”, reči su roditelja koji su se obratili redakciji Niških Vesti želeći da javno pohvale Bojanu Milenković, policijsku službenicu PI Crveni Krst. Oni su bili zabrinuti jer, kako kažu u njihovom naselju, u parku gde se igraju deca na Bubnju, pojavio se mladić koji se prema njihovim rečima ponašao čudno.

Mladić starosti oko 30 godina, nepoznat roditeljima iznenada je počeo da posećuje dečiji park na Bubnju, koji se nalazi u ulici Milentija Popovića. On je prema njihovim rečima pokušavao na sve moguće načine da se približi deci, da s njima komunicira, da se igra, čak ih je kako kažu terao da rade sklekove.

“Kada su moje ćerke došle u park on ih je pozvao i rekao da su njegove ljubimice”, požalila nam se uplašena majka, koja je želela zbog sigurnosti njene dece da ostane anonimna.

Kaže da nije želela da stvar prepusti slučaju, već je porazgovarala sa drugim roditeljima, a onda i sa njim i pitala ga zašto je tu gde su mala deca, zašto se ne druži sa svojim vršnjacima. On je odgovorio da hoće da im pomogne, da ih opusti kada su u strahu i da vidi kako se snalaze kada su uplašeni.

bubanj park1

“Dolazio je svakog dana i pokušavao da se sprijatelji s decom. Sa nekom je uspeo, dok su se neki mališani plašili od njega. Čak je jednoj baki pokušao da otme dete iz ruke koje ima samo 16 meseci. Jedna devojčica je pala, on je počeo da je grli i ljubi”, ističu roditelji i dodaju da je svakom detetu znao ime, gde živi, ko su mu roditelji.

Zabrinuta majka kaže da je čak njenoj deci pričao da je imao seksualne odnose sa šest godina, pokazivao im klipove sa seksualnim sadržajima. Nešto starijoj deci je govorio kako treba da formiraju huligansku bandu u borbi protiv šiptara.

“On verovatno ima neke nagone koji ga vode ka maloj deci”, zaključuju roditelji koji misle da nije slučajno tu i da je imao neku nameru.

Sreća, kažu oni policija je imala razumevanja, prepoznala problem, veoma brzo i profesionalno reagovala i zaštitila decu.

Posebnu zahvalnost imaju za policajku Bojanu, koja je veoma predana svom poslu, odreagovala pre svega ljudski, a onda i hrabro i koja je privela mladića.

U niškoj policiji su nam potvrdili da im je slučaj poznat, da je mladić priveden, ali da zbog specifičnosti slučaja ne mogu da ističu detalje.

Kako su Niške Vesti saznale radi se o psihijatrijskom bolesniku, koji je u Niš došao iz Beograda, a već se lečio u psihijatrijskoj bolnici Laza Lazarević. Nakon privođenja i ispitivanja on je zbrinut u bolnici u Toponici.

Roditelji su zabrinuti da je njihovoj deci moglo nešto da se desi. Apeluju na druge roditelje da ukoliko primete neku čudnu osobu pored svojih mališana da slučaj slobodno prijave policiji, jer kako kažu uvereni su da će i drugi pripadnici reagovati kao Bojana.

Bubanj park2

Bubanj je mirno naselje, deca nam se slobodno šetaju i igraju. Onda se on odjednom pojavio i zato je bio toliko upečatljiv. Svako nov koji dođe uklopi se u sredinu, a on se nije uklopio, zato što nije tražio svoje društvo, već upravo odlazio kod male dece i samo su ga ona interesovala.

Roditelji se pitaju gde će pomenuti mladić otići kada ga puste iz bolnice.

Oni su ponovo pohvalili policajku Bojanu koja je odradila posao i kao majka i kao žena, ali i kao pravi požrtvovani policajac, zaključili su. Oni su uvereni da je zahvaljujući niškoj policiji sprečena moguća tragedija. Možda se ne bi dogodilo ništa, ne možemo da znamo, ali kada se već dogodi tada je kasno, poručuju roditelji iz naselja Bubanj.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com