Društvo

Direkcija u službi putnika

Menadžment Direkcije za javni prevoz Grada Niša na čelu sa zamenikom direktora Nenadom Stankovićem je danas obišao više linija javnog prevoza na različitim područjima grada. Tom prilikom je obavljen razgovor sa putnicima koji su ukazali na dobre i loše stvari u autobusima i javnom prevozu uopšte.

Gradjani su pohvalili tačnost i pouzdanost javnog prevoza, cene koje nisu menjane duži vremenski period i bolji kvalitet autobusa.

nesa autobus4.jpg“Ne treba da čekamo da nam građani dođu u kancelariju sa problemima, jer su mnogi od njih zauzeti, imaju zdravstvene probleme, ili su sprečeni na neki drugi način. Zato smo mi izašli na teren i razgovarali sa građanima želeći da saznamo da li imaju neki problem, koje su dobre, a koje loše strane u gradskom prevozu i kako da se ti problemi reše”, rekao je Stanković nakon razgovora sa građanima u gradskom prevozu.

Putnici su imali i zamerke, a one su se najčešće odnosile na klimatizaciju u vozilima, granice zona javnog prevoza kao i pravo povlašćenih kategorija za besplatan prevoz.

“Kada je klimatizacija u autobusima u pitanju, uslovi konkursa pri izboru prevoznika su morali da se uslade sa materijalnom situacijom. I u drugim gradovima nisu sva vozila klimatizovana”, istakao je Stanković navodeći kao primer Beograd, Novi Sad i Kragujevac. To ne znači da se nećemo truditi da poboljšamo uslove, dodao je.

nesa autobus3

Građani su od zamenika direktora tražili više polazaka nedeljom, dok ih je on podsetio da je trenutno na snazi letnji red vožnje, a već od septembra, kada ponovo bude važio “zimski” prevoz će se vratiti u normalu i polazaka će biti više.

Ovo nije prvi put da se rukovodstvo JKP Direkcija za javni prevoz Grada Niša približi građanima i u direknom kontaktu čuje sve probleme sa kojima se suočavaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com