Hronika

Smanjena kazna za ubistvo Vuka Stoiljkovića

Dimitrije Stevanović koji je osuđen za ubistvo studenta Vuka Stoiljkovića služiće 6 meseci kraću zatvorsku kaznu, drugostepena je presuda Apelacionog suda u Nišu. Kazna mu je sa 12 i po preinačena na 12 godina zatvora, zbog toga što je usvojena žalba jednog od Stevanovićevih branilaca.

 

Sud je u drugostepenoj odluci utvrdio da je jedna od otežavajućih okolnosti u ovom slučaju pogrešno protumačena i to ona koja se odnosi na ugroženost više lica, kaže za Niške Vesti sudija Snežana Milošević. Takođe, olakšavajuća okolnost da je u vreme ubistva Stevanović imao 19 godina je minimizirana.

“Provostepeni sud je pogrešno ocenio postojanje opasnosti za više osoba zato što je kritične večeri Stevanović imao nož”, navode.

Sve ostale žalbe branilaca su odbijene, dodaju u Apelacionom sudu.

Podsećamo da je Dimitrije Stevanović ubio Vuka Stoiljkovića februara 2014. godine sa četiri uboda nožem ispred kafića “Petar” u parku Svetog Save na Bulevaru Nemanjića. Mesecima koji su usledili Vukova porodica i više hiljada Nišlija su protestima zahtevali zadovoljenje pravde od strane nadležnih organa, utvrđivanje krivice i propisivanje adekvatne kazne za ubistvo dvadesetdvogodišnjeg studenta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com