Društvo

Tvrđavski most postaje pešačka zona

Do sredine avgusta Tvrđavski most postaće pešačka zona, potvrdio je novi većnik za komunalne delatnosti i saobraćaj Igor Vojinović.

 

Ulica 7. juli biće „slepa“ za vozila, dok će pešaci moći neometano da prolaze mostom sve do ulaza u Tvrđavu, gde će biti postavljen semafor na pešačkom prelazu.

„Očekujemo do početka Filmskih susreta da ta raskrsnica zaživi, kako bi za vreme festivala mogli da prošetamo do Tvrđave“, kaže večnik Vojinović.

Iz 7. jula postojaće mogućnost izlaska na Voždovu ulicu kroz Orlovića Pavla, što je i do sada bilo moguće. Povratak na 7. juli je kroz Strahinjića Bana, a ispred mosta će biti napravljena okretnica za vozila, objašnjava.

„Analizom je utvrđeno da nije velika frekvencija saobraćaja na tom mostu pa njegovo zatvaranje za vozila neće mnogouticati na tok saobraćaja. Kretaće se Jadranskom ulicom, Voždovom i ulicom Milojka Lešjanina“.

Ulice

Podsećamo da je početkom juna većnik Mihajlo Zdravković najavio mogućnost da Tvrđavski most postane isključivo pešačka zona, zbog visoke frekvencije pešaka. Druga mogućnost bila je da se, zbog postavljanja semafora, vozila zaustavljaju na mostu, što bi dugoročno skratilo vek trajanja konstrukcije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com