Sport

Zlatni niški sportisti: Nedaće nas dovele do pobede

Niški sportisti koji su osvojili medalje na Evropskim univerzitetskim igrama u Hrvatskoj bili su na prijemu u gradskoj kući. Ekipa rukometaša osvojila je zlato, odbojkaši su doneli bronzu, kao i džudista David Tekić, dok je plivač Nemanja Tadić doneo 5 medalja – 4 zlatne i jednu srebrnu.Predrag Pavlović, student Zaštite na radu trenira rukomet već 16 godina, ali nije se nadao zlatu u Hrvatskoj.

13672083 10210385400817613 1996091062 n“Nisam se nadao pobedi, bilo je mnogo ekipa koje su bile bolje organizovane od nas. Mi smo bili jedinstveni i mislim da nas je timski duh doveo do pobede. Svi problemi koji su nas mučili, jer je bilo pitanje hoćemo li otići ili ne…u poslednjem trenutnku smo saznali da ipak idemo. Možda su nas i sve te nedaće kroz koje smo zajedno prošli dovele do zlatne medalje”, kaže Pavlović.

Aleksandar Pejčić, takođe student Fakulteta zaštite na radu, bio je u odbojkaškoj ekipi koja je osvojila bronzu.

“Ovo je treće takmičenje sa kojeg donosimo medalje, uzeli smo u Španiji zlatnu, na Kipru srebrnu i sada bronzanu. Znači nam mnogo, lakše možemo da pronađemo klub, verujem da će nas više ceniti zbog ovih rezultata. Nadam se da će ekipa ostati na okupu i da ćemo na sledećem takmičenju u Poljskoj uzeti medalju”, kaže Pejčić.13874622 10210385400777612 810665634 n

Saša Veličković, predsednik Sportskog saveza Niša kazao je da je prvi put na Evropskim univerzitetskim igrama bilo takmičenja u paraolimpijskim sportovima, a niški plivač Nemanja Tadić je postigao više nego zapažen uspeh. Na takmičenju je bilo 6.000 sportista sa 6 univerziteta iz 40 zemalja. Osam medalja koji su niški studenti doneli sa Univerzijade, obavezuje ih da postižu još bolje rezultate u budućnosti, istakao je. Za dve godine u Portugalu i za četiri godine u Beogradu na Univerzitetskim igrama očekuju više učesnika i medalja, čemu treba da prethodi ozbiljna strategija u razvoju sporta.

Na prijemu u gradskoj kući dobili su priznanja i simbolične poklone.

“Oni su na dostojan način reprezentovali svoje fakultete, grad Niš i građane. Ovim mladim sportistima odajem priznanje. Kao Grad dali smo mali doprinos da odu na ovo takmičenje, a itekako ćemo voditi računa šta ćemo raditi u budućnosti, da se nikad više ne dođe u situaciju da odlazak omladine na prvenstva bude doveden u pitanje”, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com