Kultura

Prvi “Green Heart Fest” u Sokobanji oduševio publiku

U Sokobanji je proteklog vikenda održan prvi “Green Heart Fest”. U tri festivalske večeri na šetalištu i u akva-parku u banji su nastupili brojni izvođači, među kojima i Zabranjeno pušenje, Ateist rep, Stereo banana, SARS, Ortodoks kelts i Van Gog.

Prve festivalske večeri nastupali su čuveni pankeri – “Atheist rep”.

„Ovom vrlo aktivnom novosadskom bendu pripala je čast da otvori festival i ujedno svojom energijom razdrma sve prisutne. Svojim standardnim repertoarom napravili su sjajnu atmosferu kakva se uvek viđa na njihovim nastupima. Na samom početku nastupa dominirali su hitovi „ Zapadna Evropa“, „Fatamorgana“ i „ Štrikanje“ , a kasnije su se na repertoaru našle automobilske “Warburg limuzina“ i „Blu trabant“, da bi svoj nastup završili pesmom „Sarajevom“ možda i simbolično zbog kolega sa kojima su delili binu”, prenosi svoje utiske novinar Aleksandar Marković.

Iste večeri su na scenu izašli i gosti iz Sarajeva – “Zabranjeno pušenje”. Na njihovoj set listi skoro da nema nepoznate pesme, a čitav nastup propraćen je horskim pevanjem. Frotmen benda Sejo Sexson raspoložan od samog početka napravio je divnu atmosferu uz pomoć likova iz svojih pesama Pišonje, Žuge, Mokea, Šekija, Ibre. Posebno usijanje atmosfere dogodilo kada se Sokobanjski podijumom začuo „Guzonjin sin“ , „Yugo 45„ a zatim i „ Zenica Bluz“, dodaje.

index

Drugo veče otvorio je niški bend „Prljave setre“, koji je bio pobednik „Green Heart demo festa“. Nakom njih počeo je redovni program i na scenu su izašli njihovi sugrađani iz benda „Novembar“.

“Ovaj sve aktivniji pank bend iz Niša imao je zadatak da napravi pozitivnu atmosferu i zagreje puliku koja već bila u zavidnom broju”.

Ortodoks

Nakon Novembra na scenu su stupili srpski „Irci“ – Ortodoks Celts. Kao i uvek na njihovim nastupima atmosfera je bila usijana zvukovima Irskih motiva i na samom startu svirke mogao se čuti „The Irish Rover“, „Wearing of the Green“. Nastup su završili hitovima „Far Away“, „ The Celts stike again“ i naravno „Driking song“. Drugo festivalsko veče zatvorio je „Van Gogh“.

„Posetioci Green Heart festivala su okupirali prostor oko bine sa svih strana. Sokobanjskim trgom mogla se videti publika od 7 do 77 godina, jer svi znaju da nema pravog festivala u Srbiji bez Van Gogha“.

Van Gog

Treće, završne večeri, posetioci su imali priliku da uživaju u spoju tradicionalnog pevanja sa raznim muzičkim žanrovima. Ovo je priredila grupa „Vrelo“. Pesme „Kućo moja“ , „Ustani ne spavaj“, „Oj ubava“ , „Čuvam ovce“ dokazale su da ova grupa poseduje jedinstveni muzički izraz spreman za nove izazove. Poslednje večeri nastupao je i S.A.R.S zbog koga je Sokobanjski plato bio ispunjen.

Vrelo

„Na kraju treba reći da je ovo prvi veliki festival ovakve vrste koji je održan u Sokobanji. Bilo je naravno malo propusta, ali više je bilo pozitivnih stvari. Treba odati priznanje mladom i perspektivnom organizacionom timu, volonterima i naravno posetiocima festivala bez koga ovo ne bi imalo smisla“, dodaje za kraj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com