Sport

VELIKI USPEH: Još tri zlata i jedno srebro za Nemanju

Nemanja Tadić je još jednom pokazao da ima veliko, sportsko srce. Danas popodne u Zagrebu na EUG 2016. trijumfovao je u sve četiri trke. U Niš se vraća u utorak, 26. jula sa četiri zlatne i jednom srebrnom medaljom.

“ Moja klasa je S9, pored jučerašnjeg zlata na 100 metara slobodno, uzeo sam srebro na 50 metara slobodnim stilom, zlato na 100 metara leđno, zlato na 50 metara delfin i zlato na 400 metara slobodnim stilom “, saopštio je Nemanja radosne vesti iz Zagreba.

Čestitamo!

Tadić je amaterski počeo da se bavi plivanjem 2009. godine, a od 2012. ozbiljnije trenira . Kako kaže, plivanje smatra i svojom profesijom.

Trenirali su ga Gavrilo Maslaković, Marko Đurović i Bojan Luković. Na najvećem svetskom takmičenju osoba sa invaliditetom – “Open Malme” u Švedskoj, februara ove godine, plivao je za Udruženje OSI „Nais“. Trener mu je bila Marija Damnjanović, a sa tog takmičenja Nemanja je u Niš doneo četiri medalje.para sviming

Njegov lični rekord na sto metara leđnim stilom u velikom bazenu je 1:11:09, što je veliki uspeh budući da intenzivno pliva tek nepune četiri godine. U Zagrebu je bio najbolji u trci na sto metara slobodnim stilom sa vremenom 01:05:22, što je i njegov lični rekord.

To je dobro, ali mislim da u godinama koje dolaze mogu da popravim rezultat,” rekao je Neca pred put za Malme.

Te godine su počele da dolaze, Nemanja Tadić se vraća u Niš sa pet medalja, četiri zlata i jednim srebrom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com