Društvo

Veći broj vozila na naplatnim stanicama i graničnim prelazima

Značajan broj vozila primetan je na putevima u Srbiji, od juče popodne a najveće optereženje kako na naplatnim stanicama tako i na graničnim prelazima biće aktuelno do nedelje popodne. Iz AMSS najavljuju moguće gužve na putevima, mada na naplatnoj rampi “Nais” trenutno nema zadržavanja vozila, potvrdio je za Niške Vesti Dragan Milić, šef Odseka naplate putarine u JP “Putevi Srbije”.

Iz AMSS zbog očekivano opterećenja i većeg broja vozila na Ibarskoj magistrali, kao i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj vozačima se savetuje oprezna vožnja. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije beleži se veći broj vozila na graničnim prelazima, kako na ulazu iz pravca Hrvatske i Mađarske, tako i na izlazu ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Saobraćaj je izuzetno jakog intenziteta, ali trenutno nema zadržavanja na naplatnoj stanici “Nais”. Juče je u toku dana kroz naplatnu stanicu prošlo čak 22 000 vozila. U odnosu na isti dan prošle godine samo juče je prošlo 3000 više vozila, u jednom trenutki desilo se da je zadržavanje vozila bilo nekih 5 minuta”, rekao je Milić za Niške Vesti.

JP „Putevi Srbije” Sektor naplate putarine intenzivirao je rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak većeg broja vozila, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, ljudstvo je maksimalno angažovano, zbog čega je povećan broj inkasanata. Do kraja sledećeg meseca biće organizovan pojačan rad naplatnih stanica”, kaže Dragan Milić, šef Odseka naplate putarine u JP “Putevi Srbije”.

Obaveštenja pomažu vozačima da brže i lakše prođu naplatu, ističe on.

AMSS

Foto: AMSS

Na putu Niš-Sofija postoje upozorenja da treba biti pažljiv u Sićevačkoj klisuri.

Trenutno se na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, na ulazu u Srbiju, čeka oko 90minuta, dok putnička vozila na izlazu iz zemlje na prelazu Gradina čekaju oko 40 minuta, dok se za ulaz u Srbiju čeka nekih dvadesetak minuta. Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo.

Kako se prilikom visokih temperatura sporije reaguje i slabije opaža, molimo sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, obrate pažnju na radove na putu, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju, poručuju iz JP “Putevi Srbije”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com