Društvo

Pomoć i za “kampere”

Predsednik Gradske opštine Crveni krst, Miroslav Milutinovic, primio je danas učesnike Međunarodnog omladinskog kampa, koji se organizuje peti put u Donjoj Toponici. Opstina je obećala pomoć u rekonstrukciji krova prostorija Udruženja “Kobre”, koje je organizator ovih kampova.

“Cilj je da mladim ljudima iz više evropskih zemalja, pokažemo našu kulturu, približimo im naš jezik”, rekao je predsednik opštine Milutinović i dodajući da mu je posebno drago što je osnovni moto mladih očuvanje životne sredine.

Volonteri iz drugih zemalja aktiovno se uključuju u poslove u našoj zemlji, pa se čak viđaju i u poljoprivrednim gazdinstvima kako pomažu u obradi njiva. Gradska opština Crveni Krst je prepoznala pozitivnu energiju ovih mladih ljudi pa će im Crveni Krst veoma rado pomoći.

kamperi

Kamp trenutno ima oko 15 učesnika iz različitih zemalja.

“Imamo volontere iz Španije, Francuske, Poljske, Meksika, Rusije, a većina po prvi put boravi u Srbiji. Najveći utisak koji nose iz naše zemlje je kako kažu gosti iz evrope naša gostoprimljivost, pa uvek požele da se ponovo vrate”, istakao je Milan Jova nović iz Udruženja “Kobre”.

Ovo je drugi kamp i trajaće do kraja jula. Udruženje Kobra ima veliku pomoć mladih istraživača Srbije i Ministarstva za omladinu i sport.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com