Društvo

Opština Crveni krst pomaže Stanojevićima da odu u Indiju

Iako su se plasirali na Olimpijadu iz astrofizike i astronomije, blizancima Bogdanu i Novaku Stanojeviću, učenicima gimnazije “Svetozar Marković”, do skoro je odlazak u Indiju bio neizvestan. Donacijom od sto hiljada dinara, GO Crveni krst je sumu od 310 hiljada koja treba da se uplati do 1. avgusta smanjila, tako da se mladi fizičari nalaze na korak od ostvarenja svog sna.

Olimpijada iz astrofizike i astromonije održava se ove godine u Indiji od 9. do 19. decembra, međutim prvi deo sume od 310.000 dinara, moraće da se uplati za deset dana.
Uplatom od 100.000 dinara, gradska opština Crveni krst je doprinela da se ovi mladi ljudi nađu korak bliže svom snu.

Novak Stanojević se nada da će biti još donatora i dodaje:

Prošle godine smo bili u Argentini, tada je bila Olimpijada u prirodnim naukama, hemiji i biologiji. U Niš smo doneli srebro i bronzu,” rekao je niškim medijima.

Olimpijada u Indiji je seniorska, dok je u Argentini bila za juniore, pa braća očekuju žestoku konkurenciju. Pripremaju se vredno, a sa njima rade i profesori gimnazije “Svetozar Marković”.krst

Predsednik GO Crveni krst, Miroslav Milutinović kaže da je prioritet opštine ulaganje u mlade.

Mi im želimo da se decembra vrate sa dva zlata, a Fond iz koga finansiramo naše mlade, talentovane sugrađane formirali smo da bi sprečili “odliv mozgova”, jer to jeste problem društva, ” istakao je Milutinović.

Za desetodnevni boravak braće Stanojević u Indiji na Olimpijadi potrebna je suma od oko 6000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com