Magazin

Pet namirnica koje su „smrt“ za gojenje

Leto je doba kada se nosi laka garderoba i ide na plažu, a tada je nemoguće kamuflirati kilograme koji su se tokom zimskog perioda “zalepili”. Stručnjaci savetuju upotrebu pet namirnica koje su zdrave, smanjuju apetit i mogu zameniti iscrpljujuće dijete i izgladnjivanje.

Broj jedan je riba koju treba jesti što češće jer je bogata vitaminima, duže se vari pa i osećaj sitosti duže traje. Pri tom je je bogata esencijalnim masnim kiselinama koje smanjuju nivo holesterola u krvi. Omega 3 kiseline dobro regulišu nivo insulina u krvi što utiče i na jačanje kostiju kao i smanjenje masnih naslaga na stomaku.

Crvena paprika je ljuta jer ima sastojak kapsaicin. Šta god da jedete, pola kašičice prosute crvene paprike na jelo suzbija apetit. Ovo dejstvo nemaju namirnice koje su takođe ljute , poput crnog luka i rena.

Glad suzbija i jabuka koja je bogata biljnim vlaknima i zato se, kao preporučena namirnica, nalazi u skoro svakoj dijeti. Osim što suzbija glad, reguliše nivo šećera u krvi, jabuka sprečava i gomilanje masti u telu. Preporuka je da jabuku jedete polako i to pre, a ne posle obroka.

Zobene pahuljice, takođe, pružaju osećaj sitosti, a stručnjaci preporučuju bar jednu činiju tokom dana. One smanjuju nivo holesterola u krvi i treba ih konzumirati bez obzira da li želite da doterate liniju jer blagotvorno utiču na zdravlje.

Krompir je peta idealna namirnica koja se preporučuje za mršavljenje. Ne treba ga jesti uz hleb i najbolji je efekat ako se priprema kuvanjem. Jedan kuvani krompir težine sto grama ima četiri puta manje kalorija nego ista količina pirinča.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com