Politika

Palilula dobila novog predsednika

Novi predsednik opštine Palilula je Aleksandar Ždrale (SNS), koji je u prethodnom mandatu bio na mestu zamenika predsednika Skupštine ove gradske opštine. Za njega je glasalo 22 od ukupno 25 odbornika.

Aleksandar Ždrale je završio Vojnu akademiju Kopnene vojske i jedan je od osnivača niškog SNS-a. Kako je kazao, prioriteti u radu opštine biće unapređenje komunalne infratrukture kao i rešavanje socijalnih pitanja stanovnika opštine, koja je jedna od najsiromašnijih u zemlji.

“Nastavićemo da radimo na projektima koje je započelo prethodno rukovodstvo i apliciraćemo sa novim kod evropskih fondova. Imamo predloge za izmenu Statuta Grada”, kazao je Ždrale.

13714524 10210303995982543 674574255 n

Za predsednika Skupštine Palilule izabrana je Adriana Anastasov (SNS), bivša narodna poslanica i predsednica Saveta za mlade kao i odbornica u Skupštini grada. Ranije se spekulisalo da će ona biti na čelu opštine, ali, kako je kazala, ova funkcija dodeljena je nekome ko je već učestvovao u radu Palilule.

Raspala se opozicija u Paliluli

Podsećamo da je 4 odbornika sa liste “Niš, moj grad” u parlamentu Palilule, ali Jelena Barton (DS) nije u odborničkoj grupi “Moja Palilula” koja je u vladajućoj koaliciji sa naprednjacima i radikalima. Ona je u opozicionoj odborničkoj grupi sa 2 odbornika Dveri-DSS. Uz vladajuću većinu sa liste “Niš, moj grad” su Milan Andrejić, Ivana Ljubić i Jugoslav Dobričanin.

Zamenik predsednika opštine je Nikola Božić, dok su u članovi Veća Miloš Stojiljković (SNS), Bojana Jović (SNS), Zlatko Šemić (PUPS), Ivica Stojanović (SNS) i Lazar Dinić (SNS). Zamenik predsednika Skupštine GO Palilula je Milan Andrejić iz odborničke grupe “Moja Palilula”.

Od ukupno 25 odbornika u opštinskom Parlamentu SNS ima 14, a većinsku vlast imaju sa odbornicima SRS-a kojih je 2, kao i sa odborničkom grupom “Moja Palilula” koja ima 3 odbornika sa liste “Niš, moj grad”. Sa SPS-om kojima su ponudili koalicioni sporazum još nisu postigli dogovor, kažu u odborničkoj grupi SNS. 

Andrejic

                                                                              Zamenik predsednika Skupštine Milan Andrejić

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com