Zdravlje

Onkološki bolesnici iz Vranja ne moraju zbog konzilijuma u Niš

Ugovor o saradnji Zdravstvenog centra Vranje i Kliničkog centra Niš je potpisan, on predviđa prevazilaženje problema koji su nastali po pitanju konzilijuma koji je primoravao pacijente iz Pčinjskog okruga da dolaze u Niš. Iako je praksa postojala da niški lekari odlaze u Vranje, taj posao radio se vrlo otežano, nakon potpisivanja Ugovora sve će biti mnogo lakše, slažu se direktori ovih zdravstvenih institucija.

Mesečno je potrebno organizovati i do 12 konzilijuma, troškove prevoza lekara snosio je Zdravstveni centar Vranje, kako je vremenom ta praksa postala neodrživa, uprava ovog centra zatražila je pomoć od uprave Kliničkog centra Niš, koja je odmah reagovala.

13706078 10201919859114225 1359400630 n“Do sada smo po pitanju konzilijuma sarađivali sa Prokupljem, ali je postojala potreba da se sve produbi i uključe još neki gradovi. Ovaj problem onkološkog konzilijuma je rešen, sledeće na čemu radimo je konzilijum za mešovitu patologiju“, rekao je direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanović.

Problem onkološkog konzilijum, jeste i rešavanje dela mnogobrojnih problema onkoloških pacijenata sa juga Srbije.

Na svakom konzilijumu se obradi dokumentacija od 30 do 50 pacijenata. Ovaj današnji ugovor uz novi hiruški blok koji se gradi u našem Zdravstvenom centru jeste velika stvar, jer prema našoj instituciji gravitira oko 300 000 pacijenata. Ono što smo mi primetili sa godinama u radu, jeste porast onkoloških bolesnika u zadnjoj deceniji, i zato je bilo potrebno pojednostaviti i precizirati rad konzilijuma”, kaže direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Vladimir Stamenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com