Politika

SRS: Rešavamo lokalne probleme ali ne odustajemo od nacionalizma

Po prvi put od svog osnivanja Srpska radikalna stranka učestvuje u gradskoj vlasti, a kako su saopštili iz ove partije, preuzeće resore za koje smatraju da imaju najkvalitetnije stručne kadrove, a shodno procentu glasova koje su dobili.

SRS je na sednicama svojih organa donela odluku da ovoga puta participira u vlasti na lokalu u svim gradovima i opštinama, gde proceni da svojim učešćem može poboljšati život građana.

“Naročito zbog toga što nadležnost gradskih i opštinskih vlasti nije vezana za ideologije stranaka, već za komunalnu, infrastrukturalnu i socijalnu oblast. Zbog toga SRS i nije u republičkoj vlasti, jer je jedina politička opcija, koja ističe pogrešnost ulaska u EU”, saopštili su.

U SRS-u naglašavaju da su najdoslednija stranka u Srbiji, koja se nikada nije odrekla svoje ideologije srpskog nacionalizma.

“Najveća je ironija u tome što ulazak srpskih radikala osuđuju stranke, koje su se sve vreme nudile i još nude naprednjacima da uđu sa njima u lokalnu i republičku vlast, a sada se ponašaju kao ostavljena mlada, dok o patriotizmu govore oni, koji su u vreme svoje vladavine (kada je tadašnji predsednik njihove stranke bio premijer) isporučili Hagu najveći broj srpskih generala, a sadašnja predsednica javno govori da je Republika Srpska genocidna tvorevina, nastala na temeljima „genocida“ u Srebrenici , kao i da Hrvatska „ima istorijsko pravo“ na „Oluju“ i Srpsku Krajinu”, dodaju.

Srpska radikalna stranka će u Nišu i svuda gde bude u vlasti na lokalu, dosledno i odgovorno služiti građanima koji su joj poverili svoj glas, a na narednim izborima biti nosilac vlasti na svim nivoima, dodaju u niškom odboru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com