Društvo

GUŽVE NA PUTEVIMA! Nema zadržavanja na Naisu

Drugi vikend u julu donosi i veći talas turista na putevima u Srbiji. Iz AMSS najavljuju moguće gužve na putevima, mada na naplatnoj rampi “Nais” trenutno nema nikakvog zadržavanja vozila, potvrdio je za Niške Vesti Dragan Milić, šef Odseka naplate putarine u JP “Putevi Srbije”.

Trenutno nema zadržavanja na naplatnoj stanici “Nais”. U toku dana možemo očekivati zadržavanje vozila do najviše 5 minuta”, rekao je za naš portal Milić.

JP „Putevi Srbije” Sektor naplate putarine tokom ove letnje sezone intenzivirao je rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na auto-putevima.

Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, ljudstvo je maksimalno angažovano, zbog čega je povećan broj inkasanata. Do kraja avgusta biće organizovan ovakav pojačan rad naplatnih stanica”, kaže  za Niške Vesti Dragan Milić, šef Odseka naplate putarine u JP “Putevi Srbije”.

Obaveštenja pomažu vozačima da brže i lakše prođu naplatu, ističe on.

Na vidljivim mestima su postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, pored srpskog jezika napisana i na engleskom, nemačkom i turskom jeziku. Inkasantima imaju dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.Screenshot 5

AMSS: Radovi na putu

Na našim auto-putevima je sve popularnija elektronska naplata putarine, u sistemu za elektronsku naplatu putarine trenutno je aktivno oko 86.298 TAG uređaja. Broj korisnika je u ovoj godini porastao je za 40%.

JP ,,Putevi Srbije” je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći.

Kako se prilikom visokih temperatura sporije reaguje i slabije opaža, molimo sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, obrate pažnju na radove na putu, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju, poručuju iz JP “Putevi Srbije”.

Trenutno se na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, na ulazu u Srbiju, čeka se oko 60 minuta, dok putnička vozila na izlazu iz zemlje na prelazu Gradina čekaju oko 40 minuta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com