Društvo

PRVI rezultati “ispravnosti” vode u niškim rekama u ponedeljak!

Ispitivanje površinskih voda u Nišu, od nedavno radi novosadska firma Vatrogas. Prema Ugovoru koji ova firma ima sa niškom Upravom za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine, prvi rezultati biće objavljeni u ponedeljak 11. jula na sajtu ove uprave.

Uprava za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine sprovela je javnu nabavku i tim postupkom posao je dobila novosadska firma, danas je posao analize obaveza preduzeća iz Novog Sada, o čemu su Niške Vesti već pisale.

U ponedeljak 11. jula biće objavljeni prvi rezulati analize površinskih voda u Nišu. Prema validnom Ugovoru koji imamo sa Upravom za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine, sve analize koje dostavljamo biće objavljene na sajtu ove uprave“, kaže za Niške Vesti Aleksandar Nikolić, jedan od direktora Vatrogasa.

Od februara ove godine niko nije vršio uzorkovanje i laboratorijsko ispitivanje površinskih voda reke Nišave, Kutinske reke, Toponičke reke i reke Južne Morave, jer nije postojao ugovor ni sa jednom od institucija koje su registrovane za ovu analizu.

U prethodnom periodu ispitivanja, utvrđeno je da je najveći broj uzoraka reke Nišave bio izvan institut vatrogaspropisane klase zbog, pre svega, bakteriološke neispravnosti. Najveće zagađenje reke Nišave zabeleženo je u njenom donjem toku, nizvodno od kanalizacionih kolektora i pre uliva u reku Južnu Moravu, rekli su nedavno za Niške Vesti iz Instituta za javno zdravlje Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com