Politika

Krstić na čelu opštine Medijana, Ranković predsednik Skupštine

Milan Krstić (SNS) je i zvanično na čelu centralne niške opštine Medijana. Njega su izabrali na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine, a na čelu ovog tela je dr Žarko Ranković (SPS), doskorašnji gradski većnik.Mesto zamenika predsednika opštine pripalo je Srđanu Petroviću, takođe iz redova naprednjaka, dok je Srđan Aleksić sa liste “Iskreno za Niš” na mestu zamenika predsednika Skupštine Medijane. Sekretar skupštine ostao je nepromenjen, a na tom mestu je Radomir Jocić iz SNS-a.

Prioritet u radu opštine, prema rečima novog predsednika Milana Krstića, biće uređenje Brzog Broda.

“Ljudima moramo da omogućimo da imaju svoje obdanište, ambulantu, policijsku stanicu…”, istakao je.13563194 10210148740021241 516601874 n

Od opštine ne treba očekivati velike investicije, dodaje, ali će raditi na uređenju međublokovskog zelenila i parkova. Narednih dana bi, kako je najavio, trebalo da osposobe sve javne česme na teritoriji opštine. Ideja je i da se na Gabrovačkoj reci postavi brana i napravi šetalište za građane Romanijske i okolnih ulica.

U Veću gradske opštine su Božidar Ilić (JS), Tamara Milić (SNS), Vladimir Đorđević (Pokret socijalista), dr Srđan Jovković (SNS) i Bojan Cvetković (SNS).

“U veću su mladi, kvalitetni ljudi, doktori i profesori sa puno ideja”, naglasio je Krstić.

U skupštini GO Medijana je 10 odbornika SNS-a, 6 sa liste “Niš, moj grad” koju čine DS, SDS, NPS i LDP, 5 odbornika iz pokreta “Dosta je bilo”, 3 iz SPS-a, 2“Iskreno za Niš” general Momir Stojanović i 1 iz Dveri-DSS.

Većinsku vlast čine naprednjaci, socijalisti i “Iskreno za Niš”.

Predsednik Odbora za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja je Goran Stojković (SNS).

13552540 10210148741861287 384853484 n

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com