Društvo

Srđan zakazao lečenje u Kijevu

Srđan Mitić, student novinarstva koji boluje od multiple skleroze, zakazao je lečenje matičnim ćelijama u Ukrajini. On će biti na kijevskoj klinici „Emcell“ od 10. do 16. jula, kada će primati terapiju.

Kako kaže, već je kupio avionske karte, a za Kijev će leteti iz Beograda.

„Prvi put ću leteti avionom, sada čekam da mi stignu karte. Mnogo sam uzbuđen…prosto nemam reči da opišem kako se trenutno osećam“.

Tretman košta 8.500 evra. Novac je već uplatio klinici, a očekuje još da mu stigne potvrda da je legao na račun. Još hiljadu i po evra su troškovi puta i boravka za njega i njegovu majku, koja će mu biti pratilac.

Srđan sa nestrpljenjem čeka odlazak na lečenje i nada se najboljem.  Razboleo se 2009. godine, a s vremenom su mu i svakodnevne aktivnosti postajale sve teže. Kada je saznao da mu matične ćelije mogu pomoći, a ukrajinska klinika ga prihvatila za pacijenta, potražio je pomoć humanih ljudi.

“Kažu da će implantacija zaustaviti bolest u napredovanju i učiniti moje zdravlje boljim. Šanse za to su 85%”, napisao je, između ostalog, Srđan na svom Fejsbuk profilu krajem aprila.

Za svega dva meseca, zahvaljujući humanim ljudima koji su organizovali mnogobrojne manifestacije i onima koji su donirali novac, prikupljeno je ukupno 10.000 evra.Marina i Srdjan

“Dugujem Vam jedno veliko HVALA za sve što ste učinili da moja akcija prikupljanja novca za lečenje uspe. Ponosan sam na sve Vas i srce mi je puno. Još jednom smo dokazali svima da smo najjači kada je to najpotrebnije. Hvala svim prijateljima, poznanicima, rođacima, kao i medijima koji su svaki vid akcije maksimalno ispratili. Hvala svima koji me ne znaju, a takođe su mi puno pomogli. Specijalno hvala našoj dragoj Marini Adamović, koja mi je skupila ogromnu kolicinu novca! Moja pobeda će biti pobeda svih Vas!”, zahvalio se Srđan na svojoj Fejsbuk stranici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com