Politika

Niš danas konstituiše Skupštinu

Konstitutivna sednica Skupštine na kojoj će odbornicima biti potvrđeni mandati, izabran predsednik i postavljen sekretar, zakazana je za danas u 9 sati. SNS će formirati većinsku vlast u Nišu sa socijalistima i radikalima.

Kandidat za predsednika gradskog parlamenta je Rade Rajkovic predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista, koji trenutno obavlja funkciju direktora Studentskog centra. Njega će na današnjoj sednici predložiti aktuelni gradonačelnik Niša i budući šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić.

Kandidat za sekretara niškog Parlamenta je Ružica Đorđević iz SNS-a koja trenutno obavlja funkciju Zaštitinika prava pacijenata.

Predlog Socilističke partije Srbije za zamenika predsednika Skupštine grada je dosadašnji predsednik gradskog parlamenta, Mile Ilić.

Na današnjoj sednici neće biti birani gradonačelnik, njegov zamenik i većnici, već će se to desiti na narednoj sednici koja će biti održana za 7 do 10 dana.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je sinoć gostojući na RTV Belle amie da koalicionog sporazuma još uvek nema, već da je načelno dogovoreno da socijalisti podrže predlog za predsednika Skupštine.

On je naglasio da će budućem kandidatu za gradonačelnika Darku Bulatoviću biti obaveza da formira svoj tim.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com