Društvo

Deca čekaju na pregled i po tri sata

Čekanja na pedijatriji niškog Doma zdravlja su prethodne nedelje bila duža od dva i po sata, i to na zakazani pregled. Niškim Vestima požalio se Aleksandar Krstić, koji je na vakcinaciju svoje ćerke čekao skoro 3 sata.

“Čekamo ovde čitavo prepodne, samo za vakcinu. Ovo je zaista neverovatno”, kazao je.

Ovo su nam potvrdili i drugi roditelji koji kažu da su tokom leta pregledi mališana prava noćna mora. Odgovor koji dobijaju iz Doma zdravlja je da je su godišnji odmori razlog ovakve situacije.

“Velika je gužva, a čekanje je deci nepodnošljivo. Pojedina plaču, trče kroz hodnike…”, kaže nezadovoljna majka.

Na pitanja upućena ovoj zdravstvenoj ustanovi dobili smo odgovor da tokom leta neće biti zakazivanja pregleda u Savetovalištu za bebe preko Pozivnog centra, ali ne i koliko pedijatara trenutno radi u ovoj ustanovi, a koliko je na godišnjem odmoru.

“Svaki lekar, specijalista pedijatrije, radiće dva puta nedeljno u Savetovalištu. Roditelji imaju mogućnost da putem telefona pripremnog odeljenja u Savetovalištu ili telefona timske sestre izabranog pedijatra, dobiju sve potrebne informacije. Preporuka predijatara je da pre dolaska u Savetovalište provere putem telefona kada je najpovoljnije vreme za dolazak”, kažu u Domu zdravlja.

Ovakav način rada važiće do septembra, dodaju, kada će ga analiziarati i korigovati ukoliko je neophodno.

Kako su predstavnice roditelja napisale na fejsbuk stranici “Časkalište za mame iz Niša” na sastanku koji su imale sa rukovodstvom Doma zdravlja govorili su o problemima koji su prethodnih nedelja nastali zbog godišnjih odmora i pohađanja pedijatrijske škole što je uzrokovalo manji broj pedijatara u Savetovalištu, ali i u odeljenju sa bolesnom decom.

“Tom prilikom smo dobile obećanje da će “letnja šema” ubuduće biti bolje planirana i da od tog dana u Savetovalištu rade 5-6 pedijatara u smeni, kao i da će ponovo biti raspoređeni u dva dana nedeljno u savetovalištu, što je bio slučaj i ranije. Zakazivanje termina za pregled u Savetovalištu će ponovo biti praksa od septembra”.

Kako su dodale usvojen je i predlog da se pri otvaranju kartona ili dolaska na pregled uzima mejl adresa roditelja i šalje informacija tim putem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com