Stari Niš

VREMEPLOV: “El će oće – el će neće?” (VIDEO)

KAKAV TIM – STRAŠAN TIM? Godine 1986. pred utakmicu protiv Novog Pazara, na Čairu, fudbaleri Radničkog su gostovali u emisiji, kod doajena sporstkog novinarstva Miodraga Nikolića i izneli svoja očekivanja pred predstojeći susret protiv ekipe Novog Pazara.

Susret koji je bio jedan od odlučujućih u borbi za povratak u tadašnju Prvu saveznu ligu. Na pitanje novinara Nikolića da li očekuju pobedu “drug” Binić je odgovorio : “Naravno, pitanje je samo sa koliko razlike”.

Radnički je utakmicu protiv Novog Pazara dobio sa 8:0 pa se ispostavilo da je drug Binić bio dobar prognozer. Do kraja prvenstva je Radnički održao bod prednosti ispred Rada, dobio Bregalnicu na gostovanju u Štipu (0:2) u Nišu, Trepču iz Kosovske Mitrovice 3:1.

U poslednjem kolu, u direktnoj borbi za ulazak u Prvu ligu, igrao nerešeno na Banjici 1:1, a gol za Radnički je postigao Miroslav Aleksić. Nakon ove utakmice, Radnički je nakon godinu dana igranja u Drugoj ligi-Istok, izborio pravo da se ponovo nadje u društvu najboljih, u tadašnjoj Prvoj saveznoj ligi.

Pogledajte ko je bio deo tima FK Radnički.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com