Politika

Novi predsednik Niške Banje najavljuje razvoj u tri pravca

Dejan Jovanović ispred Srpske napredne stranke novi je predsednik Gradske opštine Niška Banja, i njegov zamenik imenovan je danas Dragan Milošević (JS), na drugoj sednici novog saziva Skupštine ove opštine.

Novoizabrani predsednik opštine, kaže za Niške Vesti da će se banja podjednako razvijati u tri pravca.

Moji planovi su da se Niška Banja razvija u tri jako bitna pravca. Prvi je razvoj turizma, kako u samom centru banje, tako i na obodima, razvoj ekstremnih sportova je prioritet, kao što su planinarenje, biciklizam i paraglajding koji se sve uspešnije neguje u Niškoj Banji. Radićemo dosta i na razvoju seoskog turizma, koji može da da odlične rezulate. Kao drugi bitan pravac smatram razvoj preduzetništva, gde ćemo voditi računa o edukaciji mladih preduzetnika uz pomoć koju će pružati opština. Kao treća najbitnija stvar smatram razvoj poljoprivrede u selima oko banje”, kaže Jovanović za Niške Vesti.

Blizina Niša mora da bude naša prednost, tvrdi Jovanović.

Grad Niš je na samo deset kilometara i to je naša velika prednost u odnosu na druga banjska lečilišta. Povezaćemo se sa gradom, Evropom, dugo smo bili izopšteni”, završava za Niške Vesti Dejan Jovanović, novi predsednik Gradske opštine Niška Banja.

Na mestu predsednika Skupštine GO Niška Banja je Zoran Jovanović (SNS), za njegovog zamenika imenovana Suzana Stamenković (PS).

Nakon 12 godina predsedovanja opštinom, Zoran Vidanović danas nije ni prisustvovao ovoj konstitutivnoj sednici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com