Društvo

Polaganje završnog ispita regularno, jedino kašnjenje u školi u Kamenici

Polagnje završnog ispita iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u 45 škola Nišavskog okruga protiče regularno i za sada bez ikakvih nepravilnosti, potvrdio je Niškim Vestima načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Jedino je u Osnovnoj školi „Stevan Sinđelić“ u Kamenici početak polaganja kasnio 5 minuta, dodaje.

 

U ovoj školi koja broji svega 9 osmaka je, zbog kašnjenja dežurnih nastavnika, polaganje male mature počelo 5 minuta kasnije, ali je testiranje nastavljeno regularno.

„Ova škola nije na spisku kritičnih škola, i nije pod prismotrom, pa možemo da kažemo da je sve u redu“, kaže Gejo.

Polaganje završnog ispita u 9 sati počelo je i u Kazneno-popravnom zavodu, gde ima 15 maturanata.

„Ove godine je prvi put organizovano polaganje za one koji su završili osnovnu školu u KP Zavodu. Njih su podučavali nastavnoci škole iz Miljkovca“, dodaje Gejo.

Specifičnost ovogodišnjeg ispita je i to što svi učenici polažu pod šiframa, pa i oni iz kategorije obrazovanja odraslih do 17 godina, i oni stariji.
Polaganje traje do 11 sati, kada će šifranti predati testove komisijama na pregled. Tročlana komisija pregledava do 80 testova, objašnjavaju u Upravi.

„Gledali smo da po dve komisije pregledavaju 130 testova, pa smo tako spojili škole „Dositej Obradović“ i „Kole Rašić“ za pregled, jer otprilike imaju taj broj osmaka“, kaže načelnik Gejo.

U Nišavskom okrugu završni ispit polaže oko 3.100 đaka, dok je u samom gradu Nišu njih 2 i po hiljade. Polaganje testa iz matematike je 16. juna, a kombinovanog testa 17. juna, takođe od 9 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com