Kultura

Koncert „Galije“ na Oblačinskom jezeru

Na Oblačinskom jezeru i ove godine biće održana tradicionalna manifestacija „Dani višnje“, a najveći broj posetilaca manifestacije uživaće uz muziku poznate niške grupe „Galija“, saopštile su Merošinske vesti.

“Manifestacija je planirana za 26. jun i trajaće samo jedan dan, ali će i to biti dovoljno da brojni posetioci uživaju u raznim aktivnostima na Oblačinskom jezeru”, kažu organizatori.

Prema njihovim rečima, ove godine će manifestacija biti skromnija, ali to neće uticati na sadržaj programa.

“U prepodnevnim časovima održaće se sportska takmičenja u šahu i malom fudbalu, a takmičiće se i kulinari iz cele Srbije u spremanju riblje čorbe. Članovi Gljivarskog udruženja iz Niša organizovaće izložbu gljiva iz merošinskog kraja, a članovi Udruženja pčelara „Padina“ izložiće pčelinje proizvode. Posle ocenjivanja žirija, posetioci će probati i stara srpska jela i proizvode od višnje”, ističu.

Kako je manifestacija posvećena oblačinskoj višnji, biće organizovana i stručna predavanja za voćare ovog kraja, a neizostavan deo manifestacije su i proizvođači i prodavci poljoprivredne mehanizacije.

Posetiocima će svakako biti interesantna prezentacija traktora „Ferrari“, a po rečima generalnog zastupnika ove kuće za čitav Balkan Dejana Petrovića, posetioci će moći da probaju različite modele traktora.

Najmlađi će biti u prilici da pogledaju pozorišnu predstavu za decu, a svim posetiocima veštinu aikidoa predstaviće članovi aikido kluba „Taka“.

Svečano otvaranje manifestacije će biti u 17 sati, a besplatan koncert grupe „Galija“ počeće u 21 sat.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com