Društvo

Kupljen hotel Ambasador, kreće renoviranje

Hotel Ambasador ima novog vlasnika – “My Place Group” iz Niša. Renoviranje počinje čim budu pribavljene sve potrebne dozvole a novi renovirani hotel nosiće “isto” staro ime i biće to čista niška priča, najavljuje novi vlasnik za Niške Vesti. Vrata hotela koji će biti po najvišim svetskim standardima biće otvorena najkasnije do Spasovdana naredne godine.

Na licitaciji koja je održana pre samo nekoliko dana, nekada najpopularniji niški hotel Ambasador dobio je novog vlasnika. Na licitaciji se pojavilo tek dva takmičara jer je učešće bilo skupo, sudu je trebalo uplatiti čak 240 000 evra. Na licitaciji je bilo prisutno i dvanaest bivših radnika, koji su bili zadovoljni prodajom.

Hotel je kupljen za 97 300 000 dinara uz pomoć kreditne linije OTP banke. Od tih para biće isplaćen bivši vlasnik i podmirena dugovanja prema nekadašnjim radnicima. On je u potpunosti ruiniran, potrebna je kompletna rekonstrukcija. Biće to investicija od čak tri miliona evra da se sve stavi u funkciju”, kažu za Niške Vesti u My Place Group.

Sa otvaranjem hotela, biće i novih radnih mesta. Novi vlasnik kaže, za poslove oko renoviranja biće angažovane isključivo niške firme, kako bi se pokrenulo to tržište i sve ostalo u gradu.

Hotel ima 7500 kvadratnih metara, a nakon renoviranja biće upošljeno od 40 do 50 radnika“, kaže novi vlasnik za Niške Vesti.

Renoviranje počinje istog dana kada budu pribavljene sve potrebne dozvole.

“Sa renoviranjem krećemo odmah kada budemo u rukama imali sve dozvole, nadam se da će nam Grad Niš izaći u susret kako bi u najbržem roku krenulo renoviranje i adaptacija, jer mi planiramo da najkasnije za Spasovdan sledeće godine novi hotel u okviru My Place Group bude otvoren. Gosti Filmskih susreta 2017. godine biće smešteni u novom hotelu, kao nekada tradicionalno u bivšem Ambasadoru”, kažu u My Place Group.

Ambasador je radio pola veka pre nego je zatvoren aprila 2013. godine. Sve hotele “Srbijaturista” kupio je deceniju pre toga Srba Ilić, nakon čega je odlučio i da ih proda. Nedavno je nekadašnji hotel “Niš” takođe vlasništvo Ilića, kupio Novica Tončev.

Dobra vest za Nišlije je ta, da se više nećemo stideti ruiniranog hotela u samom centru grada, čak šta više prema rečima novog vlasnika biće to hotel po najvišim svetskim standardima. Upravo to zaslužili su gosti, koje tako željno očekujemo u Nišu.

Lobi 1

Sa svojih 15 spratova plus prizemlje ova divna građevina dominira trgom i celim gradom. Ambasador je na neki način i brend grada. Sa nižih spratova pruža se divan pogled na grad a sa viših spratova može se videti i okolina Niša, dolina reke Nišave i obližnje planine. Nekada  hotel Ambasador imao je 150 soba i apartmana, kafe, dva velika restorana i nekoliko sala i salona za konferencije. Spratovi od prvog do četrnaestog su identični a petnaesti sprat ima terasu na tri strane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com