Stari Niš

Slavlje u Nišu do zore: Radnički se u Skoplju nakon penal završnice po prvi put plasirao u Prvu ligu

Nakon prve utakmice u Nišu, u razigravanju za ulazak u Prvu ligu, koja je završena bez pobednika protiv skopskog Vardara, usledio je “revanš” u Skoplju. Utakmica u Nišu je igrana pred preko 20.000 gledalaca i završena rezultatom 1:1, a golove su postigli Dončevski za Vardar i Balov za Radnički. Utakmica u Skoplju je bila zakazana za 3. jun.

Tog popodneva se u Skoplju rešavala sudbina ko će postati četrnaesti član Prve savezne lige. Na papiru, Vardar je bio favorit, igrao je na svom terenu, a igrači Vardara su bili samouvereni i utakmicu shvatali samo kao formalnost. Međutim niški fudbaleri su imali svoje planove…..

Trener Radničkog Glišović je izveo sledeći sastav: Knežević, Dimoski, R. Cvetković, A. Nikolić, Grbić, Jocić, Balov, Ostojić, Radivojević, Sovrović, Jeremić.

Na gradskom stadionu u Skoplju bilo je više od 15.000 gledalaca. U Nišu, veliki broj ljubitelja fudbila se okupio oko radio prijemnika i sa velikom pažnjom paratili su prenos utakmice.

radnicki 01Početak utakmice je pokazao da se Radnički neće lako predati. Igrao je angažovano, a odbrana je neprelezana. Knežević je branio u velikom stilu. Prvo poluvreme je završeno bez golova 0:0. Kako do kraja utakmice nije bilo golova, glavni sudija iz Zagreba, Vinko Kapusta, produžio je utakmicu dva puta po 15 minuta, a kako ni tada nije bilo golova usledilo je izvođenje jedanaesterca. Jedanaesterci se nisu izvodili kao danas naizmeničko već u serijama. Prvu seriju od pet jedanaesteraca su izveli domaći fudbaleri. Precizni su bili: Božinovski, Dončevski, Dacevski i Šulinčevski, a Popovski je pogodio stativu.

Vardar je vodio sa 4:0, a na red za izvođenje penala su došli fudbaleri Radničkog. Penale su u golove pretvorili: A.Nikolić, Sovrović, Balov i Dimoski, a šut golmana Kneževića je njegov kolega sa suprotne strane Miloševski odbranio. Rezultat je glasio 4:4.

Pristupilo se naizmeničnim izvođenjem jedanaesteraca, a odgovornost prvi da “probije led” kod domaćina je prihvatio Božinovski i promašio. Loptu je uzeo Sovrović, bio precizan i doneo veliku radost za fudbalere Radničkog i sve Nišlije. Radnički se boljim izvođenjem penala plasirao, po prvi put u svojoj istoriji, u Prvu saveznu ligu.

Na vest o pobedi Radničkog, mnoge Nišlije su pohrlile ka centru grada, ka prostorijama kluba, da proslave pobedu. Euforija je svoj vrhunac dostigla oko 22,30 kada se autobus sa fudbalerima Radničkog pojavio na centralnom gradskom trgu. Autobus je zasut cvećem, a igrači na rukama izneti iz autobusa.

Slavlje se nastavilo do zore.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com