Društvo

Lazarević počasni član Udruženja stvaralaca Niša

General Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korupsa i Treće armije Vojske Jugoslavije, proglašen je za počasnog člana Udruženja stvaralaca Niša “Car Konstantin“ iz Niša.

Odluka o počasnom članstvu uručena mu je na svečanoj akademiji u Domu Vojske Srbije kojoj su prisutsvovali predstavnici Kopnene vojske, penzionisane vojne starešine i nekadašnji saborci, vladika Raško-prizrenski Teodosije i predstavnici niških opština Medijana i Palilula.

-Ideja je došla iz članstva da kao trećeg počasnog člana proglase generala Lazarevića, posle partijarha Irineja i episkopa Jovana (Purića) zbog svih zasluga koje je on imao u odbrani naše zemlje i časnog i dostojanstvenog držanja u Hagu gde je nepravno i nepravedno osuđen. Ovim činom na svojevrstan način satvljamo van snage tu presudu iako to pravno nije moguće, rekao je predsednik UO USN „Car Konstantin“ mr Novica Ranđelović.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com