Društvo

HUMANI BOKSER Senta prodaje evropsku medalju za lečenje mladog džudiste

Poznati bokser iz Niša Dragan Živadinović Senta (57) ponudio je na prodaju medalju osvojenu na prvenstvu Evrope u Torinu 1987. godine kako bi pomogao odlazak na lečenje mladog džudiste iz Niša Igora Nurkića (18) koji je oboleo od leukemije limfoma.
Senta se u Italiji te godine okitio bronzanom medaljom i postao najuspešniji bokser iz Niša svih vremena tako da to odličje za njega ima poseban značaj.

– Meni je ta medalja omogućila bezbrižnu starost, donela mi je sportsko priznanje i nacionalnu penziju pa želim da sada uz pomoć nje doprinesem lečenju mladog sportiste. Igora ne poznajem lično ali znam njegove roditelje. Kada sam pročitao u „Blicu“ da je oboleo i da je potrebno mnogo novca za odlazak na lečenje, došao sam odmah na ovu ideju – kaže Senta koji je najbolji bokser svih vremena u nekadašnjoj Jugoslaviji u papir kategoriji.

On je pozvao donatore da se priljuče akciji.

– Voleo bih da se nađe kupac koji voli sport i kome će značiti da ima jednu ovakvu medalju za koju sam se ja pripremao neprekidno devet meseci. Kupovinom ove medalje on će učiniti još veće humano delo od mene. Pokušaću da animiram i kolege iz moje branše da se na sličan način se uključe u akciju – dodaje Senta.

Za lečenje mladog džudiste Igora Nurkića (18) potrebno je 160.000 evra za lečenje u Nemačkoj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com