Društvo

Da li znate ko je inicijator humanitarne akcije koja je uzdrmala Srbiju?

Nišlija Dušan Milisavljević, doktor otorinolaringologije i narodni poslanik u odlazećem sazivu, inicirao je akciju Blic fondacije „Teleton“, u okviru koje su sinoć na RTS-u poznati prikupljali novac za srpska porodilišta.

Cilj akcije „Srce za decu“ kojoj su se odazvali mnogi iz javnog života, je da prikupe 200.000 evra kako bi se porodilištima obezbedili aparati za proveru sluha kod beba.

Dr Milisavljević je taj koji je ukazao Blicu na veliki problem nedostatka skrininga sluha kod novorođenčadi, a zahvaljujući tome je niško porodilište prvo u Srbiji dobilo ovaj aparat. U međuvremenu ga je, kako navode u Blicu, dobilo još 14 porodilišta zahvaljujući humanitarnoj akciji.

Dusan Milisavljevic i deca

„Pre nekolio meseci razgovarao sam sa uredništvom Blica i ukazao im na veliki problem koji imaju deca sa oštećenim sluhom. Ona ne mogu ni da razviju govor. Ukoliko se ovaj nedostatak rano otkrije i počne rehabilitacija, šanse za normalan razvoj su ogromne“, ističe Milisavljević.

Zahvaljujući njegovoj inicijativi i podršci Blic fondacije, RTS-a i humanih ljudi Srbije, roditelji će biti sigurni da njihove bebe dobro čuju.

„Bilo je i biće brojnih humanitarnih akcija ali mislim da je ova jedinstvena i najveća. Svi su se odazvali, a podržalo je i Ministarstvo zdravlja. Svaka beba koja bude rođena u Srbiji biće pregledana aparatom. Ja sam kao čovek i lekar presrećan jer ćemo primenjivati metod koji primenjuju razvijene zemlje, a to je skining“, dodaje Milosavljević.

Sinoć su poznati razgovarali sa građanima u uživom televizijskom programu, a pozivi su se tarifirali 100 dinara po minutu. Akcija traje do ponoći, a oni koji žele da pomognu srpska porodilišta i buduće generacije, mogu i dalje da pošalju sms na broj 2552. Cena poruke je 100 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com