Promo vesti

Greške koje naša deca prave!

Sreća svakog od nas koji smo roditelji, bila bi da imamo dete koje prihvata postavljene granice i zabrane, dete koje shvata da nešto ne može da dobije, odustaje od vlastitih nemogućih želja i zahteva , dobro se nosi sa stresom, ne pobesni kad mu nešto ne ide, dete koje uči iz grešaka i promašaja i sposobno je da prihvati da ne može uvek biti onako kako ono hoće, kaže za Niške Vesti Tatjana Cvetković, psiholog Centra Anima plus iz Niša. Kao odgovor na ova pitanja osmišljena je radionica koja će biti održana u subotu 18. juna u 18 sati u Centru Anima plus u tržnom centru Zona II.

Preduslov za ovo jeste sposobnost da mi odrasli prepoznamo stvari na koje ne možemo da utičemo i naučimo da to prihvatimo. Ovde se ne radi o inteligenciji i shvatanju, nego o emocijama i sposobnosti da te emocije proradimo. S ovom se osobinom deca se ne rađaju, nego se ona uz pomoć roditelja razvija u ranom djetinjstvu kroz proces adaptacije.

Postavljanje granica

Prvo i osnovno je kako detetu postaviti granice? Iako se pod pojmom granice obično spominju frustracije, disciplinovanje i kazne kao način postizanja poželjnog ponašanja, to je jedna velika zabluda. Najveći smisao granica jest da dete uvedemo u suze i pomognemo mu da isplače svoju frustraciju kako bi njegov sistem učio prihvatiti neprihvatljivo tj. adaptirati se.

anima 003Dođite i saznajte:
Kako postaviti granice detetu
Šta je autentično NE
Kako se formira lični stav
Šta je emocionalno otupljivanje
Kako provesti dete kroz proces adaptacije
I ono najvažnije…Šta kod sebe moramo osvestiti i promeniti

Radionica će biti održana u subotu 18. juna u 18 sati.
Prijave na: animaplusnis@gmail.com
+381 060 734 9000
Voditelj programa: Tatjana Cvetkovic, psiholog

Opširnije pročitajte i
pogledajte GALERIJU fotografija >>>

Niške Vesti
POSLOVNI ADRESAR

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com