Kultura

“Konstantin” raspametio Beograđane

Niška vokalna grupa “Constantine” održala je svoj prvi celovečernji koncert 13.maja u velikoj sali beogradskog Sava Centra. Na programu su bila dela domaćih i stranih evergrin numera kako Pop, Rock, Jazz žanra tako i filmske i klapske muzike.

Program koji je prikazan u Beogradu, koncipiran je i vokalno i vokalno-instrumentalno.

Pored desetorice pevača tu su još bili članovi pratećeg benda (ritam gitara Radivoje Mijačić, bas gitara Vladan Karadžov, bubanj Miroslav Nestorović i klavijature Anastas Kamenović) zatim gosti koncerta saksofonista prof. Andrija Minčić i pijanista prof. Bojan Mladenović, Plesni klub SWING iz Niša, zatim duo Moderato iz Beograda i Gale Kerber iz Niša.13227974 10154003790721886 1501809759 n

U prvom delu koncerta grupa je izvela uz pratnju benda pesme Pod sjajem zvezda, Devojko mala, Summertime, Hit tho road Jack…. zatim je usledio drugi deo koncerta gde se grupa predstavila u isključivo u a cappella izvođenju numera Loše vino, Jefimija, Htio bi te zaboravit…u ovom delu koncerta grupa je sa gostima iz Beograda duom Moderato izvela zajedničku autorsku Vinsku pesmu da bi se program nastavio sa gostima Bojanom Mladenovićem, Andrijom Minčićem i plesnim studiom SWING.

Usledile su pesme Daire, Osloni se na mene, Samo malo nakon kojih je kao gost nastupio poznati pevač Gale Kerber koji je otpevao svoje pesme Ratne igre i Seobe zajedno sa Vokalnom grupom Constantine. Koncert se završio stranim numerama Only you, Mamma Mia, La fuerza major što je bila poslednja pesma na programu čiji naslov nosi moto koncerta – Snaga ljubavi.

Publika koja je došla u velikom broju iz Niša, ali i drugih gradova Srbije, bila je fascinirana onim što su čuli ali i videli, jer nije zaboravljen i vizuelni momenat koji su upotpunili igrači na sceni.

13236277 10154003792556886 944349 n

Čule su se ovacije, dugi aplauzi i same reči hvala upućenim svima koji su učestvovali u realizaciji ovog premijernog koncerta Vokalne grupe “Constantine”.

U publici se nalazilo nekoliko eminentnih ljudi iz oblasti kulture kao što je novinar Vanja Bulić ali i nadaleko čuveni kompozotor i aranžer Kornelije Bata Kovač. Novi koncerti niške grupe koji će se održati u Beogradu se uveliko dogovaraju.

Veliku zahvalnost ova vokalna grupa duguje niškoj opštini Medijana na podršci u realizaciji projekta.

[foldergallery folder=”images/galleries/KonstantinuBG”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com