Hronika

Ćirić osuđen zbog pretnji gradonačelniku Niša

Književnik Zoran Ćirić, poznatiji kao Magični Ćira, osuđen je danas prvostepenom presudom u Osnovnom sudu u Nišu na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog ugrožavanja sigurnosti gradonačelnika Niša Zorana Perišića.

Sudija Osnovnog suda u Nišu Ana Vukojičić proglasila je Ćirića krivim za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, jer je 5. decembra 2013. godine poslao SMS poruke s pretnjama Perišiću na telefone funkcionera Igora Novakovića (SPS), Dragana Čorbića (SNS), Mileta Ilića (SPS) i Branislava Jovanovića (Narodni pokret Srbije).

U tim porukama Ćirić je poručio Perišiću da će biti “živ javno raskomadan”, da će mu “deca biti mrtva, a seme zatrto”.

Sudija Ana Vukojičić je u obrazloženju presude navela da u slanju SMS poruka postoje svi elementi krivičnog dela. “Pretnje su stigle onome kome su upućene i izazvale su uznemirenost kod oštećenog”, kazala je Vukojičić.

Zamenik osnovnog javnog tužioca Aleksandar Stevanović prethodno je, tokom izricanja završne reči, izjavio da tužilaštvo smatra da dokazi izvedeni tokom sudjenja pokazuju da je okrivljeni Ćirić počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Stevanović je kazao da tužilaštvo traži da okrivljeni bude kažnjen novčanom kaznom od 100.000 dinara.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić nije prisustvovao završnom ročištu, ali se njegov advokat izjasnio da se pridružuje zahtevu tužilaštva.

Opširnije na Beta.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com