Hronika

BORBA ZA ŽIVOT Starac (87) ispao iz autobusa jer je vozač krenuo sa otvorenim vratima

Penzioner Dragoljub Mančić (87) zadobio je teške povrede glave opasne po život kada je kroz otvorena vrata ispao iz autobusa prevoznika “Ćurdić”.

Sve se dogodilo na autobuskom stajalištu u Đerdapskoj ulici u Duvaništu, 6. maja oko 16.30, a porodica povređenog za incident krivi vozača autobusa D. I. koji je navodno “krenuo sa otvorenim vratima, a onda naglo zakočio”.

– Otac je bio kod nas na ručku. Ispratio sam ga do stajališta i vratio se. Posle sat i po zove me policija i javlja da je otac u komi jer je ispao iz autobusa. Bio sam u šoku. U Kliničkom centru su nam rekli da ima unutrašnja krvarenja glave i da su povrede toliko teške da se od njih dosad niko nije oporavio – priča Zoran Mančić, sin povređenog.

U saobraćajnoj policiji je uspeo da sazna samo da je njegov otac ispao iz autobusa, ali ne i bliže okolnosti.

– Oblepili smo stajališta pozivom da nam se jave očevici, delili objave na Fejsbuku… Javio se sutradan kondukter. Ispričao nam je da se moj otac popeo na prednja vrata i da je stajao pored vozača kada je autobus naglo krenuo, pa zakočio. Budući da su prednja vrata bila otvorena, on je ispao i glavom udario u beton. Uspeo je da kaže kako se zove i – pao u komu – priča Zoran.

U preduzeću “Ćurdić”, čiji autobusi saobraćaji na liniji 6, kažu da je vozač D. I. odmah suspendovan.

deda 01
U bolnici sa teškim povredama glave: Dragoljub Mančić
Foto: B. Janačković / RAS Srbija

Opširnije na Blic.rs

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com