Kultura

EKSKLUZIVA! “Buba u uhu” u Nišu

Buba u uhu u režiji Ljubiše Ristića je verovatno najčuveniji vodvilj u istoriji pozorišta i najznačajnije delo Žorža Fejdoa, kralja ovog žanra. Na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta nalazi se preko četrdeset godina i doživeo je blizu dve hiljade repriza. Nišlije će imati priliku da ovu predstavu vide 29. maja u Domu vojske, početak je zakazan za 21 sat.

Za popularni vodvilj i danas se traži karta više. Veći deo glumačke podele je više puta menjan. Ovaj komad ušao je u Ginisovu knjigu rekorda.

Prva podela koja je imala premijeru još 1971. godine brojala je sve same velikane: Viktor Emanuel Šandebiz / Poš NIKOLA SIMIĆ; Kamij Šandebiz MILAN GUTOVIĆ; Romen Turnel VOJISLAV BRAJOVIĆ; Doktor Finaš MORIS LEVI; Karlos Omenides De Istangva MARKO TODOROVIĆ; Ogisten Ferajon VLASTA VELISAVLJEVIĆ; Etijen BORO STJEPANOVIĆ; Ragbi MORIS LEVI; Batisten BRANKO MILENKOVIĆ; Rejmond Šandebiz RADA ĐURIČIN; Lisjen Omenides De Istangva BRANKA PETRIĆ; Antoaneta ZORICA ŠUMADINAC; Eženi VESNA LATINGER.Buba u uhu 211

Gospodin Šandebiz je direktor uglednog međunarodnog osiguravajućeg društva. Gospođa Šandebiz, međutim, pogrešno veruje da je njegova impotencija posledica neverstva i priprema mu zamku: lažno ljubavno pismo anonimne dame i poziv na randevu u hotelu „Kod vragolaste mace“ na kom će se sama pojaviti i tako ga raskrinkati. Kako on ne bi prepoznao njen rukopis, zamolila je svoju najbolju prijateljicu, gospođu Omenides, da ga ona napiše svojom rukom. Gospodin Šandebiz, međutim, zaključi da je misteriozna obožavateljka pismo njemu poslala greškom i da je ono zapravo namenjeno njegovom mladom i zgodnom saradniku Turnelu, i nagovori ga da on umesto njega pođe na tajni sastanak. Turnel pristaje i polazi, ne sluteći da će ga tamo čekati niko drugi do gospođa Šandebiz, u koju je inače zaljubljen. Kao za inat, pismo tada nepažnjom dospe u ruke i patološki ljubomornom gospodinu Omenidesu i on, prepoznavši ženin rukopis, odjuri u pomenuti sumnjivi hotel s pištoljem u ruci. Kada čuje za to, Šandebiz se tamo i sam hitno uputi ne bi li spasio Turnela…

Rezervacije karata na telefon 063 42 30 46!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com