Društvo

Tvrđava i banja Topilo turistički potencijali GO Crveni Krst

Tvrđava i banja Topilo su osnovni turistički potencijali opštine Crveni Krst.

Gradska opština Crveni Krst je bogata što se tiče turističkog potencijala. Menadžment opštine posebnu pažnju posvećuje ovoj grani privrede, naglašava predsednik Miroslav Milutinović.

On je dodao da kao osnovne turističke destinacije vidi Tvrđavu koja je prepoznatljiva u celoj našoj državi, ali i banju Topilo koja je bogata termalnim, lekovitim vodama. Najavljuje još jednu turističku destinaciju.

“Radi se o mestu Vidrište, gde imamo jedan manaster sveti Nikola iz 14 veka, iz srednjeg veka je ostala sačuvana železna kula i od toga ćemo napraviti jednu turističku destinaciju, koja će imati trim staze i sve drugo što prati razvoj turizma”, najavio je Milutinović.

Sva raspoloživa sredstva iz budžeta ova opština će iskoristiti za razvoj turizma. Do sada ova zapostavljena grana privrede, postaje primarna za prve ljude našeg grada.

“Turizam itekako postaje prepoznatljiva grana, aerodrom je počeo da radi i doprineće da se poboljša situacija kada je turizam u pitanju, otvaranje akva parka će takođe tome doprineti”, zaključio je Milutinović.

Prvi čovek opštine Crveni Krst se nada da će po razvoju turizma Niš početi da prati evropske gradove, a kasnije da i on postane prepoznatljiv po tome u Evropi.

Tekst je deo projekta “Upoznajte Crveni krst” koji je podržan od strane GO Crveni krst, a u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com